درباره واقعیت ایران حرف نمی زنند

به گزارش مجله اینمن، عضو شورای توسعه همکاری های بین المللی وزارت خارجه ایتالیا گفت: گپ و خلائی بین واقعیت و آنچه از ایران نمایش داده می گردد، وجود دارد. در بیرون از مرزها به هیچ وجه درباره تمدن و آثار تاریخی ایران صحبت نمی گردد، در حالی که این کشور مستحق دیده شدن است.

درباره واقعیت ایران حرف نمی زنند

مائوریتسیو داوُلیوُ (Maurizio Davolio)، معاون رییس سازمان بین المللی گردشگری اجتماعی و رئیس انجمن گردشگری مسئولانه در ایتالیا احتیاج است که در جریان پروژه مشارکتی ایران و ایتالیا برای توسعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سفری یک هفته ای به ایران داشت و پنج استان تهران، کردستان، کرمانشاه، خوزستان و فارس را ارزیابی کرد. او درباره ذهنیت های ساخته شده از ایران، اظهار کرد: ایران آثار تاریخی و تمدنی منحصربفردی دارد، اما در بیرون از این کشور به هیچ وجه درباره آن ها صحبت نمی گردد. یک گپ و خلاء بین واقعیت و آنچه از این کشور نشان داده می گردد، وجود دارد.

داولیو نخستین بار سال 2006 به انگیزه سخنرانی در یک کنفرانس گردشگری به تهران سفر کرد که نتوانست در سه روز اقامتش در تهران، جایی را ببیند. او گفت که در آن سفر فقط پیروز شد به یکی از ارتفاعات تهران برود، سپس نقشه ایران را نشان داد و اضافه نمود که یقین دارم در شرق ایران، کویر و سواحل خلیج فارس به ویژه جزیره کیش و یا گوشه جنوب شرقی دریای خزر (جایی مثل آشوراده و یا میانکاله) چیزهای شگفت انگیز ترین برای دیدن وجود دارد.

او از بنیانگذاران شبکه اروپایی EARTH و عضو شورای مشورتی کارشناسان گردشگری دانشگاه بولونیا در ایتالیا است که در زمینه گردشگری مسئولانه سخنرانی های متعدد داشته و کتاب ها و مقاله های زیادی در این رابطه نوشته است. داولیو با این شرح که در زیر مجموعه انجمن گردشگری مسئولانه که در ایتالیا دایر نموده با یکسری از آژانس های ایرانی در ارتباط است و سعی دارند تورهای مسئولانه برگزار نمایند، گفت: تعداد توریست هایی که به ایران می آیند خیلی کمتر از ظرفیت و توانمندی های این کشور است. ایران استحقاق بیشتر دیده شدن را دارد.

سفر مسئولانه در ایران هنوز عمومی نشده، البته دیدم یکسری متوجه قضیه شده اند اما راه طولانی در پیش استوی که در جریان پروژه مشترک ایران و ایتالیا تعدادی از روستاها را در غرب ایران دیده است، درباره شرایط توریست مسؤولانه در ایران، اظهار کرد: سفرهای مسئولانه در ایران هنوز عمومیت پیدا ننموده است، البته دیدم که یک سری افراد متوجه قضیه شده اند اما راه طولانی در پیش است تا در جریان سفر آسیب به جامعه محلی و محیط زیست کمتر گردد.

رئیس انجمن گردشگری مسئولانه ایتالیا درباره این نوع سفرها بیشتر شرح داد: گردشگرانی که در جریان این تورها سفر می نمایند آموزش دیده اند و سعی می نمایند کمترین آثار مخرب فرهنگی و زیست محیطی را داشته باشند. ما حتی پول جمع می کنیم و به موسسه های خیریه که در مقصدمان است، اهدا می کنیم. مکان هایی را برای اقامت انتخاب می کنیم که توسط خانواده های روستایی مدیریت می شوند و یا هتل های کوچکی که خانوادگی و یا از سوی محلی ها اداره می شوند. غذاهایی را انتخاب می کنیم که سنتی است و توسط محلی ها آماده شده، با وسایل نقلیه محلی ها تردد می کنیم و خرید صنایع دستی هم از اصول سفرمان است.

داولیو با این اعتقاد که در سفر مسئولانه باید به طبیعت و جامعه محلی احترام گذاشت، اضافه نمود: اصلی ترین هدف گردشگری مسئولانه این است که جامعه محلی بیشتر از گردشگر نفع ببرد، چون این توریست است که از محیط بیرونی به این جمع اضافه شده و باید خود را با آن تطبیق دهد و به جامعه محلی احترام بگذارد. نباید برعکس این قضیه باشد که جامعه محلی به خاطر گردشگر، شیوه زندگی و یا رفتار خود را تغییر دهد. تمام شرکت های گردشگری که با ما کار می نمایند تمام این اصول و استانداردها را در سفر رعایت می نمایند.

وقتی به جامعه محلی احترام گذاشته گردد، آن ها هم رفتار محبت آمیز تری از خود بروز می دهند. این احترام گاهی باعث می گردد جامعه محلی توریست را به حریم خصوصی خود، خانه اش و در بین خانواده اش بپذیرد و حتی به عروسی دعوت کند و ارتباط عمیقی بین دو طرف شکل بگیرد. به عقیده ما این روشِ درست سفر کردن است.

او اضافه نمود: اگر توریستی می خواهد راحت سفر کند و نمی تواند در خانه روستایی بخوابد و یا با جامعه محلی محترمانه رفتار کند، بهتر است این سفرها را انجام ندهد. ما هم در گردشگری مسئولانه دنبال چنین افرادی نیستیم. معمولا اشخاصی که میخواهند مسئولانه سفر نمایند، از قبل افکار آماده ای دارند و توجیه شده اند. البته قرار نیست ما آن ها را در سفر سورپرایز کنیم، چون آن ها می دانند چه سفری را انتخاب نموده اند.

معاون سازمان بین المللی گردشگری اجتماعی ایتالیا در پاسخ به این نکته که با توجه به ارتباط بیشتر گردشگران در سفرهای مسئولان با جامعه محلی و استفاده از خدمات روستایی یا بومی، این ذهنیت وجود دارد که سفرهای مسئولانه ارزان ترند، گفت: لزوما این طور نیست. در روش روتین گردشگری، شرکت های توریستی با هواپیماها و هتل ها قرارداد می بندند و تضمین می دهند که مثلا 200 جایگاه هواپیما و یا حداقل نصف اتاق های هتل را پر نمایند، طبیعتا در این روش چون تمرکز بر خدمات و توریست انبوه است، تخفیف های بهتری داده می گردد و قیمت سفر ارزان تر است اما در سفرهای مسئولانه دیگر از توریست انبوه، هواپیمای غول پیکر یا هتل های لوکس خبری نیست؛ گروه توریست ها کوچک تر و جامعه محلی خدمات دهنده است.

داولیو اضافه نمود: هدف اصلی سفرهای مسئولان حمایت از جامعه محلی است، در نتیجه سعی می کنیم چانه زنی درباره قیمت را به پایین ترین سطح برسانیم. ممکن است ما از یک هتل محلی که در حد سه ستاره است اما قیمت هتل 5 ستاره را دارد خدمات بخریم، با این حال چانه نمی زنیم، برای همین هزینه این سفرها گاهی زیاد می گردد اما مواقعی هم هست که سفر مسئولانه و هدفمند با قیمت کمتری تمام گردد.

منبع: دنیای سفر
انتشار: 26 بهمن 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: inman.ir شناسه مطلب: 691

به "درباره واقعیت ایران حرف نمی زنند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره واقعیت ایران حرف نمی زنند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید