8 فناوری که باعث امنیت بیشتر ما می شوند خبرنگاران

به گزارش مجله اینمن، پیشرفت در فناوری های جدید باعث امنیت بیشتر ما می گردد. نه تنها شکل های مختلفی از رمزگذاری به محافظت از پرونده ها و اسناد دیجیتالی یاری می نماید بلکه پیشرفت در زمینه تشخیص صدا و کنترل حرکات نیز باعث ایجاد امنیت برای ما شده است.

8 فناوری که باعث امنیت بیشتر ما می شوند خبرنگاران

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران، فناوری ها همچنین به ارتباطات ما، آموزش و کار ما شکل می دهند. اگرچه همواره در خصوص مفید یا مضر بودن توسعه فناوری و آن شک و شبهه هایی وجود داشته است، اما شکی نیست که بعضی فناوری ها به امن تر شدن جامعه یاری می نمایند. در اینجا به تعدادی از این فناوری ها اشاره می کنیم:

رمزگذاری داده ها

از آنجا که هک کردن کامپیوتر ها از راه دور به یک نگرانی عظیم تبدیل شده انتقال داده ها به یک هارد دیسک محلی و یا بهتر از آن به چند هارد دیسک می تواند بهترین راه چاره برای شرکت ها برای امن ماندن اطلاعاتشان باشد. سیستم های رمز گذاری داده که مبتنی بر سخت افزار و نرم افزار هستند اطلاعات را رمزگذاری می نمایند تا فقط اشخاص مجاز بتوانند آن را بازیابی نموده و بخوانند.

ردیابی کامپیوتر گم شده

شما می توانید از تمامی اطلاعات ارزشمندی که در یک کامپیوتر خاص ذخیره نموده اید محافظت کنید حتی اگر آن کامپیوتر گم گردد. برنامه رایگان و پولی جدیدی مانند پری (Prey) و لوجک (LoJack) به شما این امکان را می دهد که مکان دستگاه گم شده را ردیابی کنید و هارد دیسک دستگاه را توسط تلفن همراه یا دستگاه قابل اطمینان دیگری قفل کنید.

اثرانگشت و اسکن صورت جایگزین رمز ها می گردد

در گذشته و به طور سنتی دسترسی به اطلاعات کامپیوتر شخصی توسط رمز های نوشتاری انجام می شد، اما امروزه بسیاری از دستگاه ها دارای قابلیت شناسایی اثرانگشت هستند. هکر ها شاید بتوانند رمز شما را حدس بزنند، اما بازسازی اثرانگشت کار بسیار سختی خواهد بود. گزینه قابل توجه دیگری نیز وجود دارد که با آنالیز مختصات ریاضیاتی صورت شما برنامه ها می توانند به شما اجازه دسترسی به داده ها را بدهند. جزئیاتی مانند فاصله چشم ها در رایانه ثبت می گردد تا رایانه بتواند شما را از فرد دیگری تشخیص دهد.

در های خانه را از راه دور قفل کنید و سیستم امنیتی را فعال کنید

اگر با عجله خانه را ترک نموده باشید و فراموش نموده باشید در ها را قفل کنید با موبایل می توانید این کار را انجام دهید این فناوری همچنین زمانی که افراد معتمد هنگامی که شما در خانه نیستید به خانه شما می آیند نیز کارآمد است. کافی است هنگامی که فرد مورد نظر به خانه شما رسید، اجازه دسترسی بدهید. فناوری دیگری وجود دارد که در صورت ورود سارق به خانه هشداری فوری به موبایلتان ارسال می نماید فرقی نمی نماید در خانه باشید یا کیلومتر ها دورتر. این هشدار به شما یاری می نماید تا اقداماتی احتیاطی برای اطمینان از امنیت خودتان و خانوده تان انجام دهید.

حسگر تشخیص دهنده صدای شلیک

شرکت شات اسپاتر (ShotSpotter) یک فناوری نظارت صوتی ساخته است که می تواند صدای شکلیک اسلحه را تشخیص داده و محل آن را به مقامات اطلاع دهد. حسگر هایی که در مکان های پر جرم و جنایت نصب شده صدای شلیک را ضبط نموده و زمان وقوع آن را ثبت نموده و هشداری می فرستد. با استفاده از سامانه موقعیت یاب دنیای (جی پی اس) این سیستم می تواند محدوده شکلیک را براساس زمانی که طول می کشد صوت به هر یک از حسگر ها برسد، معین کند. این سیستم در شهر هایی مثل نیویورک با موفقیت کار نموده و اکنون در ایالات متحده و آفریقای جنوبی در دسترس است.

ربات هایی که صحنه جرم را آنالیز می نمایند

ربات هایی در دانشکده مهندسی لاسوند (Lassonde) دانشگاه یورک (York) در حال ساخت هستند که می توانند صحنه های جرم خطرناک را بازرسی نمایند. مخصوصا آن دسته که مواد بیولوژیکی، شیمیایی یا انفجاری دارند. این ربات ها دارای دوربین و ردیاب هستند و می توانند به طور زنده از محیط عکس و داده بفرستند. این ربات ها همچنین قادرند نقشه های پیشرفته سه بعدی از محیطی که آنالیز می نمایند بسازند. این فناوری برای امدادرسانی هنگام وقوع بلایای طبیعی نیز کاربرد دارد.

خودرو های سخنگو

همه ما درباره اتومبیل های خودران شنیده ایم، اما آیا می دانستید خودرو ها می توانند صحبت نیز بنمایند؟ ارتباط خودرو ها با یکدیگر می تواند به جلوگیری از رخ دادن تصادفات و کاهش راه بندان یاری زیادی کند. تصادفات رانندگی سالانه منجر به مرگ یک میلیون و 200 هزار نفر در دنیا می گردد که 25 درصد مرگ های ناشی از جراحات را تشکیل می دهد. اگر اتومبیل ها با یکدیگر صحبت نمایند می توانند اطلاعاتی، چون سرعت، موقعیت و راستا را ردوبدل نمایند.

سیستم هشدار سریع آتش سوزی جنگل ها

آتش سوزی در جنگل ها سالانه جان 400 هزار نفر را می گیرد و در اثر تغییرات جوی هرساله آتش سوزی های بیشتری رخ می دهد و تعداد کشته شدگان در حال افزایش است. خوشبختانه گروهی از محققان دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله در عبرستان سعودی با استفاده از چاپگر های سه بعدی حسگری بی سیم و ارزان قیمت ساخته اند که قابل اعتماد و یک بار مصرف است و می تواند گاز های مضر و تغییرات دما و رطوبت را در مناطق عظیم تشخیص دهد. این حسگر ها می توانند در دمای 70 درجه سانتی گراد کار نمایند و در صورت افتادن از ارتفاع 15 فوتی (4.5 متری) سالم بمانند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 26 فروردین 1400 بروزرسانی: 26 فروردین 1400 گردآورنده: inman.ir شناسه مطلب: 1580

به "8 فناوری که باعث امنیت بیشتر ما می شوند خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 فناوری که باعث امنیت بیشتر ما می شوند خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید