آشنایی با خواص گردو برای کبد
به گزارش مجله اینمن، گردو سرشار از مواد مغذی مفید و مورد احتیاج بدن بوده و کاربرد های بسیاری نیز دارد. گردو در سلامتی بسیاری از اندام های بدن از جمله مغز، قلب و استخوان ها تاثیر بسزایی دارد. کبد نیز به عنوان بزرگترین غده بدن که در فعالیت های سوخت و ساز نقش موثری دارد بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله قصد داریم به آنالیز خواص گردو برای کبد بپردازیم.
خواص گردو برای کبد
1. ال آرژنینیکی از مواد ارزشمندی که در گردو به فراوانی یافت می شود، اسید آمینه ال آرژنین است. اسید آمینه ال آرژنین یکی از اسید آمینه های ضروری بدن است که در سلامت کبد نقش مؤثری دارد. این اسید آمینه به پاکسازی کبد یاری نموده و عملکرد کبد را بهبود می بخشد.
2. امگا 3 و گلوتاتیونگردو یک منبع غنی امگا 3 و گلوتاتیون به شمار می رود. این مواد از مواد پر ارزشی هستند که به خوبی می توانند فرایند سم زدایی را در کبد انجام دهند.
3. پلی فنولپلی فنول هایی که در گردو وجود دارند از آسیب وارد آمده به کبد که ممکن است ناشی از دی- گلاکتوزامین و تتراکلراید کربن باشد به راحتی پیشگیری نمایند.
4. ویتامین Eاز جمله موادی که در مغز گردو وجود دارد ویتامین E است که این نکته گردو را بسیار معروف و محبوب نموده است. همانطور که می دانید ویتامین E از جمله موادی است که وجود آن با سلامت کبد رابطه مستقیم دارد و وقتی در بدن باشد یا به بدن رسانده شود به سلامت آن یاری نموده و کاهش دهنده بیماری ها و اختلالات مربوط به کبد است. بعلاوه علائم بیماری های کبد را که از چاقی ناشی می شوند را پایین می آورد.
اهمیت کبد در بدن و تاثیر گردو برای کبد چربکبد یا جگر بزرگترین غده بدن است که نقش موثری در فعالیت های سوخت و ساز بدن مانند گوارش دارد. تمام خون دستگاه گوارش وارد کبد می شود و تمام مواد جذب شده از لوله گوارشی از کبد عبور می نماید. از دیگر کارهای کبد می توان به تصفیه سموم بدن با تبدیل کردنشان به مواد بی ضرر اشاره نمود. کبد، بعلاوه متابولیسم داروها در بدن را بر عهده دارد. خون سازی در دوره پیش از تولد، مقاومت در برابر عفونت ها، ذخیره آهن، ذخیره تری گلیسریدها، گلیکوژن و ویتامین ها، فراهم ساختن سریع انرژی در هنگام ضرورت و… از دیگر فعالیت های کبد است. تا کنون، هیچ اندام مصنوعی یا دستگاهی که توانایی تقلید تمام عملنمودهای کبد را داشته باشد ساخته نشده است. تنها برخی از عملنمودها را برای درمان تجربی نارسایی کبد، می توان با دیالیز کبد مشابه سازی کرد. کبد تقریباً از هر اندامی در بدن حمایت می نماید و برای بقا حیاتی است. اما خود کبد به علت عملنمودهای چندگانه و محل استراتژیکش در بدن مستعد بسیاری از بیماری ها است. کبد چرب یکی از مهم ترین مشکلاتی است که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد: کبد چرب الکلی و کبد چرب غیر الکلی. آنالیز انجام گرفته در سال 2015 نشان داده است که مصرف گردو عملکرد کبد را در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی بهبود می بخشد.
دیگر خواص گردو برای سلامتی
وزن ایده آلممکن است این به نظر شما متناقض به نظر برسد که گردو با وجود چربی بالایی که دارد در کاهش وزن نقش مؤثری داشته باشد! اما خیالتان راحت باشد فواید گردو برای لاغری یک واقعیت است. اگر مغز گردو را به برنامه غذایی خود اضافه کنید می بینید که به مرور زمان می تواند به شما یاری کند که به وزن ایده آل خود برسید. بدن برای متابولیسم و عملکرد مناسب خود به امگا 6 و امگا 9 احتیاج دارد که این مواد تشکیل دهنده چربی های موجود در گردو هستند. گردو اندازه زیادی اسیدآلفالینولنیک دارد که با اثر ضد التهابی باعث کاهش وزن می شود. بعلاوه فیبر و پروتئین فراوان گردو باعث می شود پس از مصرف آن احساس سیری کنید و از خوردن مواد غذایی دیگر دست بکشید. باید بدانید که مغز های خوراکی باعث افزایش وزن و سایز دور کمر نمی شوند و شاخص توده بدنی شما را افزایش نمی دهند.
تقویت استخوان هاامگا 3 موجود در گردو نقش مقیدی در سلامت استخوان ها دارند. در اسید های چرب امگا 3 اسید آلفالینولنیک وجود دارد که باعث کاهش شکستگی استخوان شده و التهاب آن را رفع می نماید در نتیجه باعث پیشگیری از بروز پوکی استخوان می شود. از جمله مواد معدنی که در گردو یافت می شود و باعث حفظ کلاژن در استخوان ها و بافت های همبند می شود مس است. از عناصر مهم دیگر که می تواند نقش مفیدی در سلامت استخوان ها داشته باشد منیزیوم است. منیزیوم می تواند به جذب کلسیم در بدن یاری کند. در گردو منگنز نیز وجود دارد که باعث تشکیل غضروف در بدن می شود.
سلامت قلبگردو با داشتن ویتامین E، اسید فولیک و منیزیوم می تواند سلامتی قلب را تضمین کند. بعلاوه گردو به علت داشتن فیبر، اسید های چرب تک غیر اشباع و اسید های چرب چند غیر اشباع می تواند کلسترول خوب را افزایش و کلسترول بد را کاهش دهد. التهاب عروق قلب با مصرف چند عدد گردو در روز کاهش می یابد و از احتمال بروز بیماری های قلبی کاسته می شود. عملکرد رگ های خونی نیز با مصرف گردو بالا می رود و باعث کاهش تشکیل پلاک در عروق می شود. یکی دیگر از مواد مفید برای قلب و بیماری های مربوط به قلب که در گردو به وفور یافت می شود، آلفا لینولنیک است.
مقوی مغزتا به حال به ظاهر مغز گردو توجه نموده اید؟ گردو بسیار شبیه به اندام مغز است و حتما این را شنیده اید که هر یک از مواد غذایی به اندامی شباهت دارد و اتفاقا تاثیر خوبی بر آن اندام می گذارد. در خصوص گردو هم همینطور است. گردو غذای مغز است. اسید چرب امگا 3 موجود در گردو می تواند باعث بالا رفتن فعالیت مغز شود و بهبود عملکرد مغز نیز با وجود ید و سلنیومی که در گردو موجود است، میسر می شود. گردو با داشتن آنتی اکسیدان های فراوان سلامتی را در بدن افزایش می دهد و تقویت عملکرد حرکتی و ادراکی را که مربوط به مغز است و با افزایش سن ضعیف می شود به همراه دارد. التهاب مغز از طریق پلی فنول های موجود در گردو که نقش آنتی اکسیدانی نیز دارند، کاهش می یابد و بار اکساینده آن را نیز پایین می آورد.
گردو می تواند از بروز بیماری هایی از جمله آلزایمر و پارکینسون که در آن ها ساختار و عملکرد سلول های عصبی به صورت تدریجی از بین می رود پیشگیری کند. گردو می تواند علاوه بر کاهش ریسک بروز آلزایمر، در وقوع آن تاخیر ایجاد نموده و فرایند پیشرفت بیماری را نیز کند می نماید. اختلالات ناشی از سالخوردگی با مصرف گردو و استفاده از اسید های چرب غیر اشباع آن رفع می شود.
اندازه مصرف گردوگردو حاوی مواد مغذی است که بدن به آن ها احتیاج دارد و با رساندن آن ها به بدن سلامتی بدن تضمین می شود. اما اندازه مصرف گردو به صورت روزانه را نیز باید بدانیم. صد در صد احتیاج بدن به امگا 3 در طول روز فقط با مصرف 30 گرم گردو می تواند تامین شود. 30 گرم گردو برابر با تعداد 7 عدد گردوی با پوست است. زیاده روی نکنید، زیرا مصرف بیش از این اندازه امتیازات اضافی ندارد.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون