مزایا و معایب صفحه نمایش با نسبت ابعاد 18:9 چیست؟
به گزارش مجله اینمن، وب سایت فارنت - بهزاد ایزدی فریمانی: با کاهش روز افزون حاشیه نمایشگر گوشی های هوشمند و به تازگی حذف کامل آن، شرکت های سازنده موبایل مجبور به تغییر سایز و ابعاد سنتی پنل های نمایشگر برای دسترسی به فضای بیشتر شده اند. در ادامه همراه ما باشید تا مزایا و معایب صفحه نمایش با نسبت ابعاد 18:9 در گوشی های هوشمند را مرور کنیم.
شاید تا سال گذشته اغلب فراوری نمایندگان گوشی از نمایشگر هایی با نسبت تصویر 16 به 9 در محصولات خود استفاده می کردند، با این حال با ارائه پنل های کم حاشیه و لبه خمیده شاهد ارائه استاندارد تازهی در این حوزه بودیم. شاید بتوان اصلی ترین علت استفاده از نسبت تصویر 16 به 9 در پنل های موبایلی کنونی را وجود محتوای ویدئویی مختلف با این نسبت دانست که باعث شده تا نمایشگرهایی با این ابعاد برترین شرایط را برای تماشای فیلم بر روی گوشی داشته باشند. در سوی دیگر با تبدیل شدن نسبت تصویر 16 به 9 به یک استاندارد جهانی اغلب توسعه دهندگان برنامه های خود را برای اجرا بر روی نمایشگر هایی با این ویژگی بهینه نموده اند.
در ابتدای امر بهتر است با مفهوم نسبت تصویر آشنا شویم. به زبان ساده و روتین، نسبت پهنا به ارتفاع یک فریم یا تصویر در اصطلاح نسبت تصویر گفته می گردد. نسبت تصویر تنها مختص به نمایشگر موبایلی نیست و از تلویزیون گرفته تا نمایشگر یک ساعت هوشمند هم برای این ویژگی بدیهی است.
مزایای صفحه نمایش با نسبت ابعاد 18:9
قدرت مانور بیشتر برنامه ها
نمایشگر مستطیلی شکل فضای بیشتری را در اختیار کاربران قرار می دهد، از این رو در مرورگرهای موبایلی فرد متواند تعامل بیشتری با این گونه پنل ها برقرار نمایند، چراکه نیاز به اسکورل کردن کمتر می گردد. بعضی از بازی ها نیز با این سایز صفحه نمایش ارتباط بهتری برقرار می نمایند و کارایی آن ها نیز بالاتر می رود.
استفاده بهینه از ویژگی مالتی تسکینگ
نسبت تصویر 16 به 9 به نمایشگر شکلی مربعی می دهد، با این حال نسبت ابعاد 18:9 فریم کلی را مستطیلی شکل می نماید؛ از این رو نمایشگر کشیده تر خواهد شد. خروجی این سیستم آن می گردد که در حالت مالتی تسکینگ دو صفحه به شکل کامل تری در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت. در نهایت افزایش عرض نمایشگر به جای طول آن باعث در دست گیری آسان تر دستگاه خواهد شد. علاوه بر آن امکان کار کردن با گوشی در حالت یک دست هم راحت تر می گردد.
مناسب تر برای تماشای فیلم های سینمایی
فیلم های سینمایی استاندارد امروزه با نسبت تصویر 21:9 فراوری می شوند و به این ترتیب در صفحه نمایش 18:9 می توانید نوارهای مشکی باریک تری را در بالا و پایین تصویر داشته و تصویر بزرگ تری را با همان ابعاد صفحه نمایش شاهد باشید.
معایب صفحه نمایش با نسبت ابعاد 18:9
بعضی ویدیوها برای این نسبت تصویر آماده نیستند
بدیهی است که هر فناوری و تکنولوژی تازه در کنار قابلیت های تازه، معایبی هم خواهد داشت. در کنار موارد فوق، صفحه نمایش با نسبت ابعاد 18:9 دارای نقاط ضعفی هم هست که از جمله آن می توان به آماده نبودن فایل های ویدئویی برای اجرا بر روی نمایشگر هایی با این نسبت تصویر اشاره نمود. به طور مثال بیشتر سریال ها و کلیپ های یوتیوبی با نسبت تصویر 16:9 تهیه می شوند.
البته بعضی شرکت ها در حال فراوری محتوا با نسبت تصویر 18:9 هستند؛ اما تعداد آن ها بسیار کم است و تا زمانی که تعداد فیلم هایی با این ویژگی افزایش پیدا نمایند، بایستی به شکل محدودتری تصویر را تجربه کنیم.
بهینه نبودن اپلیکیشن های موجود
همان طور که گفته شد، رواج یافتن نسبت تصویر 16 به 9 موجب پشتیبانی توسعه دهندگان از آن شد و همین امر به خودی خود موجب ارتقا پشتیبانی از این استاندارد شده است؛ اما از آنجا که صفحه نمایش با نسبت ابعاد 18:9 هنوز رواج پیدا ننموده است، بعضی برنامه های موجود با این نسبت تصویر سازگاری ندارند. البته این بدان معنا نیست که برنامه های مذکور قابلیت اجرا را نداشته باشند، بلکه در صورت آماده نبودن زیرساخت حاشیه های مشکی در زمان اجرا برنامه در اطراف نمایشگر مشاهده خواهد شد.
پ
منبع: برترین ها