5 روش برای آنالیز عمر SSD

به گزارش مجله اینمن، ما به SSDها برای امور مختلف احتیاج داریم؛ از اجرای سیستم عامل لپ تاپ و نصب و ذخیره برنامه ها گرفته تا تهیه نسخه پشتیبان از عکس ها، اسناد و فایل های چندرسانه ای. با این حال، هیچ چیز برای همواره دوام نمی آورد. سلول های حافظه فلش موجود در SSDها عمر محدودی دارند و با حذف و نوشتن داده ها روی آن ها، به تدریج فرسوده می شوند. در این شرایط آنالیز عمر SSD و اطمینان یافتن از میران سلامتی آن ها اهمیت بیشتری پیدا می نماید.

5 روش برای آنالیز عمر SSD

بیشتر SSDها دارای رتبه بندی ترابایت نوشته شده (TBW) هستند که به عنوان هدایت برای مدت زمان دوام آن ها عمل می نماید و اگر نمی خواهید خطر از دست دادن داده های ارزشمند خود را به جان خریداری کنید، پیگیری میزان استفاده از آن مهم خواهد بود. نظارت بر سلامت درایو شما برای حفظ عملکرد بهینه لپ تاپ و جلوگیری از فرسودگی و از دست رفتن داده ها در SSDهای خارجی قدیمی، حیاتی است. این پنج روش برای آنالیز طول عمر SSD شما به حفظ امنیت اطلاعاتتان یاری می نماید و از خرابی های ناخواسته جلوگیری می نماید.

1. کریستال دیسک اینفو (CrystalDiskInfo) برای آنالیز عمر SSD

کریستال دیسک اینفو (CrystalDiskInfo) یکی از محبوب ترین ابزارها برای آنالیز سلامت و عمر SSD شماست، زیرا رایگان و استفاده از آن آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برنامه را باز کنید؛ این ابزار به طور اتوماتیک درایوهای شما را شناسایی نموده و اطلاعات مرتبط با آن ها را نمایش می دهد. شرایط سلامت SSD و دمای عملیاتی آن را به صورت مشخص نشان می دهد و اطلاعات دیگری مانند ساعات روشن بودن، نرخ خطای خواندن و نرخ خطای جستجو را با برچسب هایی مثل فعلی (current)، بدترین حالت (worst) و آستانه (threshold) لیست می نماید.

با این ابزار فقط چند ثانیه طول می کشد تا شرایط چندین SSD آنالیز شوند. سپس کریستال دیسک اینفو شرایط سلامت و دمای هر SSD را در بالای صفحه نمایش می دهد، که مشاهده آن ها در یک نگاه یا کلیک روی آن ها برای تماشا اطلاعات بیشتر را آسان می نماید. احتیاجی نیست به یک رابط کاربری خسته نماینده بسنده کنید، زیرا کریستال دیسک اینفو حالت های سبز و آبی، تنظیمات فونت و تم های مختلفی را برای سفارشی سازی ظاهرش در آنالیز عمر SSD ارائه می دهد.

2. دیسک چکاپ (DiskCheckup)

دیسک چکاپ (DiskCheckup) یکی دیگر از ابزارهای رایگان با امکانات متعدد برای آنالیز و نظارت بر سلامت و عمر SSD شماست. این برنامه برای کاربران مبتدی ایده آل است زیرا رابط کاربری ساده ای دارد که تمام درایوهای متصل شما را نمایش می دهد و همه ابزارهای موجود را در یک پنجره واحد لیست می نماید. این ابزار شامل اطلاعات SMART و ابزارهای تاریخچه، اطلاعات دستگاه، خودآزمایی دیسک و یک ابزار برای آنالیز نواحی مخفی در SSD شما است.

آزمایش یک درایو به سادگی کلیک روی نام دستگاه و انتخاب ابزار مناسب است. دیسک چکاپ نام دیسک، جزئیاتی مانند شرایط، سرعت خواندن و نوشتن و سایر اطلاعات مرتبط را نمایش می دهد. پس از اتمام کار، می توانید از اطلاعات درایو و هشدارها را به صورت یک فایل متنی خروجی بگیرید تا تاریخچه ای از شرایط و جزئیات عمر SSD خود را داشته باشید.

3. آنالیز عمر به جای مانده SSD با آیدا 64 اکستریم (Aida64 Extreme)

آیدا 64 اکستریم (Aida64 Extreme) یک نرم افزار پولی است که ابزارهایی برای آنالیز کل سیستم شما، نه فقط SSDها، ارائه می دهد. این ابزار برای عیب یابی مادربورد، شبکه، نمایشگر و سایر مسائل لپ تاپ مفید است و شامل ویژگی های مفیدی مانند تست پایداری و ابزارهای بنچمارک برای حافظه و گرافیک لپ تاپ شماست.

بخش ذخیره سازی به قسمت های مختلفی تقسیم شده است: Windows Storage، Logical Drives، Physical Drives، Optical Drives، ASPI، و SMART. این ابزارها تمام اطلاعات درایو که ممکن است بخواهید را نمایش می دهند؛ اطلاعاتی مانند شماره سریال، میزان پارتیشن ها و غیره. ویژگی SMART برترین گزینه برای آنالیز سلامت و عمر SSD شماست و عمر به جای مانده، ساعات روشن بودن، واحدهای داده خوانده شده و نوشته شده و سایر اطلاعات را نشان می دهد. می توانید نسخه آزمایشی 30 روزه آیدا 64 اکستریم را به صورت رایگان امتحان کنید. هزینه آن برای کاربری خانگی سه کاربره 60 دلار است و بسته های تجاری مختلف دیگر هم دارد.

4. سامسونگ مجیشن (Samsung Magician) و دیگر نرم افزارها

سامسونگ مجیشن (Samsung Magician)، سیگیت سی تولز (Seagate SeaTools) و اینتل مموری اند استوریج تول (Intel Memory and Storage Tool) و بسیاری نرم افزار دیگر برای آنالیز سلامت و عمر SSD شما می توانند عالی باشند؛ با این حال، این ابزارها فقط با SSDهای سازگار از همان برند کار می نمایند و اگر SSD شما از برندی از تولیدنمایندگان دیگر است، به چندین ابزار نرم افزاری احتیاج خواهید داشت. بنابراین اگر SSD شما از برندهای تولیدنمایندگان مشهور است، استفاده از ابزارهای آن ها هم ارزش دارد زیرا رایگان هستند و ابزارهای نظارتی و بازیابی بسیار خوبی دارند.

ما در اینجا از Samsung Magician برای مدیریت SSD ذخیره سازی استفاده نموده ایم زیرا تمام جزئیاتی که احتیاج داشتیم را نمایش می دهد و ابزارهای بنچمارک و اسکن تشخیصی هم ارائه می دهد. بعلاوه ویژگی هایی مانند بهینه سازی عملکرد و عملکرد پاک سازی امن دارد. از سوی دیگر، این ابزار با SSD اصلی اینتل روی لپ تاپ مورد آزمایش ما سازگار نبود و ما را مجبور کرد تا از اینتل مموری اند استوریج تول (Intel Memory and Storage Tool) هم استفاده کنیم که قابلیت های مشابهی ارائه می دهد.

5. اچ دی تیون پرو (HD Tune Pro)

اچ دی تون پرو (HD Tune Pro) یک ابزار اختصاصی برای درایو است که آنالیز سلامت و سایر ویژگی های را برای اطمینان از عملکرد صحیح SSD شما ارائه می دهد. نسخه آزمایشی به مدت 15 روز معتبر است و سپس هزینه آن 30 دلار برای یک کاربر است. اگر به سلامت SSD خود اهمیت می دهید، ارزشش را دارد زیرا ویژگی های تست و نظارتی متعددی برای افزایش عمر هارد اس اس دی شما ارائه می دهد.

بعضی از ویژگی های تست این ابزار شامل RAW، بنچمارک فایل و تست های سرعتِ متوالی و تصادفی است. بعلاوه یک اسکنر خطا و ابزار نظارتی برای نمایش آمار درایو در آن وجود دارد. اطلاعات درایو و ابزارهای آنالیز سلامت استاندارد هستند و دما، داده های خوانده شده و نوشته شده و سایر داده های حیاتی SSDهای شما را هم نمایش می دهند. اچ دی تون پرو (HD Tune Pro) با بیشتر SSDها کار می نماید، بنابراین برای استفاده از آن روی درایوهای داخلی و خارجی خود مسئله ای نخواهید داشت.

این برنامه ها اطلاعات حیاتی برای مشخص سلامت و عمر SSD شما را ارائه می دهند. آن ها شامل ابزارهای یاریی دیگری برای آنالیز خطاهای SSD شما هستند و می توانند با شناسایی مسائل قبل از خرابی، مانع از دست رفتن داده های مهم شوند. بسیاری از این برنامه ها رایگان اند و با امتحان کردن آن ها روی SSD خود می توانید اطلاعات مفیدی کسب کنید.

منبع: XDA

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 21 اسفند 1403 بروزرسانی: 21 اسفند 1403 گردآورنده: inman.ir شناسه مطلب: 2438

به "5 روش برای آنالیز عمر SSD" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 روش برای آنالیز عمر SSD"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید