غار شاپور کازرون با نگهبانی غول پیکر
به گزارش مجله اینمن، در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی ایران درباره غار شاپور کازرون که یکی از غارهای کهن وباستانی این شهرستان از شهرهای استان فارس است سخن خواهیم گفت پس در ادامه با مجله گردشگری خبرنگاران همراه باشید.
![غار شاپور کازرون با نگهبانی غول پیکر غار شاپور کازرون با نگهبانی غول پیکر](https://inman.ir/upload/2019/09/04/9dea5d773e8-4f998fe7-d22b112403f606.jpg)
شهرستان کازرون از آن دسته از شهرستان های ایران می باشد که دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیاری است که در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا غار شاپور به شما علاقه مندان به آثار و بازمانده های تاریخی معرفی کنیم پس در ادامه همراه ما باشید.
این غار در انتهای تنگ چوگان در 4 کیلومتری شهر بیشاپور در شهرستان کازرون می باشد که مهمترین پایتخت ساسانیان در ارتفاع حدود 800 متری از سطح زمین می باشد و دهانه این غار حدود 30 متر است . در هنگام ورود به این غار با مجسمه غول پیکر شاپور یکم (دومین پادشاه ساسانی) روبرو خواهید شد که دلیل اصلی نام گذارای این غار بخاطر وجود مجسمه شاپور یکم است و به غار شاپور معروف شده است . مجسمه شاپور مربوط به 1700 سال گذشته است که از یک ستون غول پیکر که در این غار وجود داشته تراشیده شده است و همچنان پابرجا است . این مجسمه باقی مانده دوران باستان است که تقریبا حدود 7 متر ارتفاع دارد که با گذشت سالها همچنان سر این مجسمه سالم می باشد ولی دو دست آن شکسته است .
مجسمه واژگون شده بود که در سال 1336 توسط ارتش در جای خود نهاده شد. این مجسمه، شاپور را به صورت ایستاده نشان می دهد.
در هنگام وردود به غار در دهانه آن دو کتیبه سنگی وجود دارد که یکی از آن ها ترجمه کتیبه شاپور در نقش رجب و دیگری نحوه برپاسازی مجدد مجسمه پس از 1000 سال و اندی در سال 1336 توسط ارتش را توضیح می دهد. هر دو کتیبه توسط ارتش ایجاد شده است
پشت مجسمه با پایین رفتن از 12 پله می توانید به سمت انتهای غار حرکت کنید. از این قسمت به بعد دیگر دستکاریهای ارتشیها دیده نمیگردد و هرآنچه وجود دارد مربوط به گذشته غار است. حدودا هشتاد قدم پشت مجسمه شاپور دو حوضچه نگهداری آب دیده می گردد که از زیبایی های این غار است. در جهت پیاده روی خود به سمت انتهای غار، می توانید آثاری از تراشیدن سنگ روی دیواره غار را ببینید. به نظر می آید قرار بوده در این مکان ها سنگ نگاره هایی حک گردد؛ اما به علت نامعلومی به خاتمه نرسیده است. کنار این حوضچه های یک متری می توانید آبشار سنگ زیبای غار شاپور را تماشا کنید. گودالی با قطر دهانهای در حدود صد متر و عمق زیاد پس از این مکان واقع شده است.
افراد برای رفتن به قسمت های درونی تر غار باید از پرتگاه کنار آن عبور نمایند. تالار بزرگ ویژه انجام مراسم، محل ویژه ذبح قربانی و … ازجمله دیگر قسمت های غار است. تقریبا تا عمق 450 متری می توان بدون مشکل با امکانات کم و البته کفش مناسب به داخل غار شاپور رفت. ازجمله ویژگی های منحصربه فرد غار شاپور تنوع دمایی بخش های مختلف آن است. همچنین تغییر در میزان نور، رطوبت، سرعت باد، رسوبات و کانی های تشکیل دهنده غار در گوشه کنارهای مختلف آن ازجمله عجایب غار است. به علت وجود پرتگاه و عدم نور کافیبهتر است سفر خود به درون غار را همین جا تمام کنید؛ چراکه قسمت های دیگر غار تنها با تجهیزات تخصصی غارنوردی قابل بازدید هستند.
عنوان شده است که در جریان افتادن استان فارس امروزی به دست اعراب، 25 اوت سال 633 میلادی یک سردار عرب به نام نصر ابن سیار وارد غار شاپور شد و غار در آن موقع پر از آثار تاریخی و هنری ایرانیان بود. نصر دستور افکندن مجسمه شاپور از جایگاهش داد و آثار دیگر هم از آسیب در امان نماند. نصر پیشنهاد مردم محل را که در برابر دریافت مقداری زر از آنان، اجازه دهد که مجسمه را به حالت اول بازگردانند، رد کرد.
غار شاپور کجاست؟
غار شاپور در تنگ چوگان مکانی نزدیک به شهر باستانی بیشاپور در شهرستان کازرون فارس واقع شده است. فاصله غار تا شهر باستانی بیشاپور شش کیلومتر و تا شهر کازرون تقریباً 27 کیلومتر است. غار شاپور تنها یکی از جاذبه های گردشگری این تنگ است که در ارتفاعی نزدیک به 800 متر از سطح زمین (1280 متر از سطح دریا) در دل کوه شاپور واقع شده است.
منبع: تاپ تراول