تأثیرگذاری در توسعه محلی، مهمترین مأموریت دانشگاه هاست
به گزارش مجله اینمن، خبرنگاران/خراسان رضوی یک استاد برنامه ریزی شهری و جغرافیا گفت: امروزه توان برقراری و تأثیرگذاری در توسعه محلی و منطقه ای مهمترین مأموریت دانشگاه ها محسوب می گردد.

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل دکترای مدیریت در استرالیا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی استرالیا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی استرالیا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های استرالیا انتخاب کنید.
دکتر محمدرحیم رهنما در گفت وگو با خبرنگاران، در مورد دانشگاه و نقش آن در توسعه و بهبود مدیریت شهری، اظهار کرد: به تازگی در جهان شبکه دانشگاه ها راه اندازی شده است. در این شبکه نقش دانشگاه در سه سطح عنوان شده که شامل آموزش، پژوهش و توان برقراری و تأثیرگذاری در توسعه محلی و منطقه ای است.
وی ادامه داد: سطح سوم که شامل توان برقراری و تأثیرگذاری در توسعه محلی و منطقه ای است، مهمترین مأموریت دانشگاه محسوب می گردد. بر این اساس دانشگاه ها می توانند بر توسعه منطقه ای تأثیرگذار باشند که این امر از کارایی بالایی برخوردار است. البته برای تحقق این هدف ابتدا دانشگاه ها باید از ظرفیت لازم برخوردار باشند که بتوانند بر محیط اطراف تأثیر بگذارند.
رهنما با بیان این که مدیریت شهری و دانشگاه به صورت متقابل برای یکدیگر مهم بوده و فرصت هستند، توضیح داد: مدیریت شهری و دانشگاه هر دو باید به این امر توجه داشته باشند.
وی اظهار داشت: این دو نهاد را از آن جهت فرصت برمی شماریم که از یک سو می توان از امکانات و شرایطی که شهر فراهم می نماید برای توسعه تحقیقات، آموزش دانشجویان و پیشبرد اهداف آنان استفاده کرد، از سوی دیگر دانشگاه فرصتی برای مدیریت شهری است که از توانایی آن برای آموزش، ارتقا و بهبود سیستم و نیروی انسانی، شناسایی مسائل و برنامه ریزی استفاده کند.
این استاد برنامه ریزی شهری و جغرافیا اضافه نمود: اگر به این اهداف برسیم، بسیاری از مسائل حل می گردد. البته در حال حاضر توانسته ایم تا حدودی به آن نزدیک شویم، اما هنوز باید روی آن کار گردد تا دانشگاه و مدیریت شهری باهم به تعامل برسند.
وی با اشاره به این که کار کردن در حوزه اجتماعی و محیطی بسیار سخت است، گفت: دانشگاه ها باید بر روی محیط شهری تأثیرگذار باشند. دانشگاه برای این تأثیرگذاری باید از توان لازم برخوردار باشد و این توانایی را با محیط پیرامون خود برقرار نمایند. متأسفانه تا به امروز ارتباطات به صورت انفرادی بوده و پیوستگی نداشته است. در این خصوص نهادهایی تشکیل شده است و امید داریم تا این نهادها نقش مرجعیت خود را حفظ نمایند، مانند جهاد دانشگاهی که تا به امروز در این عرصه بسیار خوب عمل نموده است.
رهنما با بیان این که توسعه احتیاج به دانش و علم دارد، گفت: هیچ چیز در جهان ثابت و قطعی نیست. گاهی ممکن است در مقطعی همه چیز خوب و در مقطعی خوب نباشد. بسیاری از نگاه ها، استراتژی ها و راه چاره هایی که در گذشته استفاده می شد، اکنون کارایی ندارد و به عنوان نقطه منفی تلقی می گردد. بنابراین باید نگاه قطعی را کنار گذاشت و انعطاف پذیری را پذیرفت، لذا باید این روحیه سازگاری و تغییر به سمت مثبت تقویت گردد.
وی بیان نمود: بر این اساس قضاوت در دانشگاه باید بی طرفانه، منطقی و نسبی بدون دخالت حوزه های سیاسی و علایق شخصی باشد و اگر با این دیدگاه در دانشگاه پیش رویم مسائل را به طور نسبی حل نموده ایم.
این استاد دانشگاه فردوسی مشهد با تأکید بر لزوم همکاری مدیریت شهری و دانشگاه در حل مسائل شهر، بیان کرد: طرح و شناخت مسأله با حل مسأله تفاوت دارد؛ یعنی کسی که مسأله را مطرح می نماید، نمی تواند آن را حل نماید؛ چراکه اگر قادر به حل آن بود مسأله را طرح نمی کرد. بر این مبنا همواره برای حل مسأله کسی باید به عنوان یاری دهنده حضور داشته باشد.
وی اضافه نمود: در برنامه های خود باید چارچوب مشخصی را در نظر گرفت و طبق آن در سطح کلان عمل نموده و آن را حفظ کنیم، بر این مبنا آن برنامه مفید بوده و پا برجا خواهد ماند.
منبع: خبرگزاری ایسنا