طراحی باغ و ویلا: راه حل باغداران زنجان برای مقابله با خشکسالی
به گزارش مجله اینمن، خبرنگاران/زنجان مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: توسعه باغات پسته جایگزین مناسبی برای کشت جالیزی و سایر باغات در شرایط فعلی است.
جهت دریافت خدمات طراحی باغ و ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
مظفر یوسفی پور در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه با بروز خشکسال های پیاپی و کاهش بارندگی طی چند سال گذشته باید در پی ارتقا بهره وری در حوزه کشاورزی باشیم، اظهار کرد: کشاورز وابسته به زمین است و به وسیله کشت امرار معاش می نماید؛ ولی در شرایط فعلی نمی توان امیدی به کسب سود از کشاورزی داشت و برای برون رفت از این شرایط، احتیاج به جایگزینی محصولاتی داریم تا با کمترین اندازه مصرف آب، آورده خوبی برای کشاورز و باغدار در پی داشته باشد.
وی به برنامه های تدارک دیده شده برای مقابله با شرایط کم آبی اشاره نمود و اضافه نمود: به نظر کارشناسان در بعضی منطقه ها استان زنجان به ویژه شهرستان ماه نشان جایگزینی باغات محصول پسته به جای سایر باغات و محصولات جالیزی که مصرف آب بالایی دارد، در دستور کار قرار گرفته است.
این مسئول با بیان اینکه توسعه بی رویه کشت محصولاتی همانند پسته هم ممکن است تبعات خوبی نداشته باشد، توضیح داد: آهنگ توسعه در این خصوص نباید سرعت بالایی داشته باشد. در حال حاضر مساحت باغات پسته در کل استان 338 هکتار است که از این اندازه 45 هکتار بارور و بقیه در مرحله نهال هستند؛ با توجه به نو بودن برنامه پسته کاری در استان، 70 درصد باغات کشت شده منسجم و یکدست و یکپارچه و در قطعات مالی هستند.
وی به فراوری و صادرات پسته از استان اشاره نمود و یادآور شد: طبق آمار شهرستان زنجان و ماهنشان، فراوری محصول پسته در باغات بارور حدود 67 تن بود. البته در مرحله اولیه باردهی باغات هستیم و محصول برداشت شده از باغات اغلب در داخل استان مصرف دارد و آمار معین و قابل اتکایی از صادرات محصول نداریم.
مدیر امور باغبانی در رابطه با بازار عرضه و تقاضای این محصول در استان، متذکر شد: پسته محصول سودآور و نسبتاً خاصی است و همواره بازار تقاضای رضایت بخشی دارد. از طرفی ارقام احمدآقایی و کله قوچی و قزوینی که در باغات پسته استان فراوری می گردد، مرغوبیت قابل قبولی دارند.
یوسفی پور بعلاوه درباره پرداخت تسهیلات به کشاورزان دارای باغات پسته، شرح داد: برای کند کردن آهنگ توسعه باغات به علت کمبود منابع آبی استان، تسهیلاتی برای احداث باغات نو پرداخت نمی گردد؛ اما برای توسعه باغات پسته و هم سرشاخه کاری سایر باغات قدیمی به خصوص گردو، برای افزایش عملکرد محصول در واحد سطح، یارانه پرداخت می گردد.
وی اعلام کرد: محدودیت های اقلیمی از جمله رطوبت بالای 48 درصد و دمای هوا پایین تر از 27 درجه در زمان گل دهی و تکامل مغز پسته، از عواملی هستند که توسعه پسته در سایر نقاط کشور و استان را محدود می نماید.
منبع: خبرگزاری ایسنا