روش های موثر برای تقویت حافظه بچه ها
به گزارش مجله اینمن، حافظه کودک باید از بدو تولد تقویت گردد. برای تقویت حافظه بچه ها روش های زیادی وجود دارد. موثر ترین روش ها داشتن تغذیه مناسب و انجام بازی است.
اگر شما هم خواستار داشتن فرزندی باهوش هستید که بتواند در آینده و در موقعیت های زندگی اش پیروز باشد بدانید که باید از کودکی به تقویت هوش و حافظه او بپردازید. برای تقویت حافظه بچه ها روش های متنوعی وجود دارد. بازی کردن با کودک، کتاب خواندن برای او و فراهم کردن تغذیه مناسب از مواردی است که این کار را برای شما آسان تر خواهد نمود. کودکی که در سنین پایین رشد ذهنی و فعالی داشته باشد در آینده نیز دچار مشل نخواهد شد. در این مقاله روش های موثر بر تقویت حافظه بچه ها را آنالیز خواهیم کرد.
چگونه می توانید به تقویت حافظه بچه ها یاری کنید
برای تقویت حافظه بچه ها داروی مشخصی وجود ندارد تا شما بتوانید با مصرف آن به سرعت نتیجه دارو را ببینید و بتوانید ظرفیت حافظه فرزند خود را بالا ببرید. مکمل ها و ویتامین ها برای تقویت حافظه بچه ها و نوجوانان در همه داروخانه ها پیدا می شوند ولی واقعا درباره آن ها هیچ نتیجه قطعی وجود ندارد که بتوان روی آن ها حساب ویژه ای باز کرد. بنابراین بهتر است از روش های دیگر برای شکوفایی استعداد و افزایش هوش و حافظه آن ها استفاده کرد.اگر کودک شما در به خاطر آوردن بعضی اطلاعات ساده مشکل دارد مثلا نام دوست خود را به یاد نیاورد یا یادش نیاید که امروز در مهد کودک با چه کسانی بازی نموده است نگران نشوید. با آنکه گاهی به نظر می رسد انگار فرزندتان حافظه اش مانند یک ماهی قرمز کار می نماید، ولی می توانید مطمئن باشید که مخزن حافظه کوچک او سخت در حال کار کردن است تا توانایی ذخیره سازی و فراخوانی اطلاعات را تقویت کند. شاید زمان آن رسیده است که کودکتان را مورد آنالیز قرار بدهید و ببینید که چگونه می توانید به او یاری کنید تا بتواند حافظه اش را تقویت کند. خیلی تاسف بار است وقتی ضعف حافظه کوتاه مدت در بچه ای اتفاق می افتد که در اغلب اوقات اجتناب ناپذیر است ولی خبر خوب این است راه هایی وجود دارد که شما می توانید با آن ها به تقویت حافظه بچه ها خود بپردازید.
این بازی ها هوش و حافظه کودک را افزایش می دهد
برای تقویت حافظه و هوش بچه ها بازی کردن را از قلم نیاندازید. معمولا بچه ها عاشق بازی کردن هستند. از این موقعیت بهره ببرید و آن ها را با بازی های فکری و پازل ها آشنا سازید، این ها بازی هایی هستند که این فرصت را به بچه ها می دهند تا آنها فکر نمایند و استراتژی هایی را طراحی نمایند. به این ترتیب، مغز آنها اجازه پیدا می نماید تا فعالیت داشته باشد و از این رو کودک این توانایی را پیدا می نماید که در آینده به ظرفیت بالاتری از حافظه دست یابد. نیازی نیست که به دنبال پازل های گران قیمت باشید، زیرا انواع و اقسام بازی های حافظه چه در فرمت قابل پرینت و چه در فرمت الکترونیکی موجود است و بیشتر آنها برای بچه ها جذابیت زیادی دارند.
به منظور تقویت حافظه بچه ها می توانید ترکیبی از وسایلی را جمع کنید که الگوی مشابهی داشته باشند، مثلاً بلوک های خانه سازی با رنگ های مختلف یا لیوان های پلاستیک رنگارنگ. سه یا چهار تا از این وسایل را به ترتیب رنگی قرمز، آبی، قرمز، آبی بگذارید. بگذارید فرزندتان چند دقیقه به این ترتیب رنگی نگاه کند و سپس وسایل را جابجا کنید. سپس از او بخواهید که دوباره این ترتیب رنگی را بچیند. اگر این کار را درست انجام داد، تشویقش کنید. هدف از این فعالیت آن است که یک ترتیب و الگوی ساده به کودک آموخته گردد. در ابتدا فقط از دو رنگ بهره ببرید تا به تدریج مهارت های بازشناسی الگو در کودک بهبود یابد و سپس سه یا چهار رنگ مختلف را بچینید.
بچه در محیط بیرون و زمین های بازی تصور و تخیلاتش را به کار می اندازد. بازی هایی مثل لی لی کردن و یا بازی در پارک تاثیر زیادی در فعال کردن ذهن کودک دارد. او یاد می گیرد، چگونه تاب بخورد، یاد می گیرد چگونه باید از سرسره پایین بیاید و... . شاید کارهایی که او می نماید به نظرتان خالی از نکته بیاید ولی وقتی از نزدیک به کارهای او دقت کنید متوجه خواهید شد این فعالیت های ساده به او اجازه می دهند تا او قدرت فکری و روانی خودش را با دنبال کردن کشفیات جدید ناشناخته ها تقویت کند.
توجه: این فرصت را به بچه هایتان بدهید تا از نظر روحی و روانی هم فعالیت داشته باشند. روحی مرده و غیرفعال جلوی پیشرفت فرایند بازیابی و ذخیره یابی اطلاعات را می گیرد.
بچه ها عاشق حیوانات هستند و به همان اندازه نیز صدا در آوردن را دوست دارند. برای یاری به بهبود و تقویت حافظه بچه ها، این دو را با هم ترکیب کنید. با استفاده از کتاب مصور یا تصاویر حیوانات که از مجلات جدا نموده اید، به یک حیوان اشاره کنید و صدای آن حیوان را درآورید. پس از چند مرتبه بازی با کودک، از او سوالاتی در خصوص صداهای حیوانات مختلف بپرسید و بدین ترتیب حافظه او را تمرین دهید. یا اینکه از او بخواهید صدای حیوان خاصی را درآورد. این کار نه تنها مهارت های مربوط به حافظه او را تقویت می نماید، بلکه مهارت های شنیداری و زبانی و استدلالی او را نیز بهبود می بخشد.
برای تقویت حافظه بچه ها از این مواد غذایی غافل نشوید
مصرف آهن، سطح هوشیاری ذهنی و نیز انرژی بدن را افزایش می دهد. گوشت مرغ، انواع گوشت قرمز، لوبیاها و میوه جات خشک از منابع خوب آهن به شمار می فرایند.
کودک خود را به نوشیدن آب عادت بدهید. با این کار بدن کودک را همیشه به اندازه کافی مرطوب نگه می دارید. هرگز برای مرطوب نگه داشتن بدن کودک به وی نوشیدنی های قندی مانند نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی ندهید.
غلات کامل و آنتی اکسیدان ها برای رشد و تقویت مغز دارای اهمیت خاصی هستند. به این منظور می توان از انواع نان گندم و ماکارونی و یا جوی شیرین نشده همراه با انواع توت ها به عنوان صبحانه استفاده کرد. آنتی اکسیدان ها را می توان در انواع میوه و سبزی جات خام پیدا کرد. بسیاری از انواع لوبیاها نیز سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند.
کلسیم را در برنامه غذایی کودک خود بگنجانید. بنابراین سعی کنید همیشه در یخچال خود ماست، شیر سویا و پنیر داشته باشید چرا که این مواد غذایی منبع خوبی از کلسیم محسوب می شوند.
از جمله مواد غذایی موثر در تقویت حافظه بچه ها امگا3 است. اسیدهای چرب امگا 3 را می توان در روغن زیتون، آجیل، آووکادو، سالمون و تن ماهی پیدا کرد. اسیدهای چرب عملکرد شناختی حافظه را تقویت می نمایند. علاوه بر آن تخم کتان ها نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا3 هستند و خوشبختانه بسیاری از بچه ها این ماده غذایی را به راحتی در برنامه غذایی شان می پذیرند.
توجه: از دادن غذاهای فرآوری شده، نوشابه های گازدار و دیگر غذاهای ناسالم به کودک خودداری کنید چرا که این نوع غذاها حاوی مقادیر فراوانی قند و سدیم هستند که باعث کند و ضعیف شدن فعالیت های مغزی وی می شوند.
توصیه هایی در ارتباط با تقویت حافظه بچه ها
- با کودکتان به طور مستقیم و چشم در چشم صحبت کنید.
- اجازه آزادی حرکت به بچه ها بدهید، بگذارید که آنها کنجکاوی غریزی شان را همیشه به کار بگیرند.
- بچه ها از آموزش اجباری خوششان نمی آید، از آن بپرهیزید.
- برای او اسباب بازی های یاری آموزشی تهیه کنید.
- مطمئن شوید کودکتان خوب استراحت نموده است، خوابیدن دست کم ده ساعت در شبانه روز برای او ضروری است.
- در تربیت کودک انضباط همراه با محبت فراوان داشته باشید.
- به بچه ها میان وعده های سالم و مغذی بدهید و از دادن میان وعده های بی فایده مانند پفک و چیپس به کودک خودداری نمایید.
- با هدیه های مخصوص بچه ها، او را تشویق کنید.
- تشخیص و فرق گذاری بین اشیا را به کودکتان با پرسش و گفتن جواب درست بیاموزید.
- هرگز به کودکتان نگویید تو چیزی نمی فهمی زیرا اگر کودک آن را باور کند، حرف شما تحقق خواهد یافت.
گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران
منبع: setare.com