فواید و خواص روغن کرمانشاهی چیست؟

به گزارش مجله اینمن، روغن کرمانشاهی، روغنی که در کرمانشاه از شیر گاو و گوسفند به دست می آورند و به عنوان بهترین نوع روغن زرد در ایران معروفیت دارد. روغن کرمانشاهی معمولا در دو فصل بهار و پاییز به عمل می آید که نوع بهاره آن به دلیل استفاده حیوانات از علف های تازه بهار، عطر و طعم بهتری دارد. در ادامه به بیان خواص این روغن می پردازیم.

فواید و خواص روغن کرمانشاهی چیست؟
روغن کرمانشاهی که به آن روغن حیوانی نیز گفته می شود، نوعی روغن است که در کشور ما بهترین نوع آن را در منطقه کرمانشاه از شیر گاو و گوسفند به دست می آورند و در مقابل روغن نباتی به معنی مطلق روغن زرد نیز استعمال می شود. عطر و طعم این روغن بستگی زیادی به نحوه خوراک و چرای دام دارد. از این رو به دلیل چرای گله های گوسفند منطقه کرمانشاه در مراتع پر علف، این روغن از بو و مزه خاص خود برخوردار است که حاصل گیاهان معطر منطقه ها مرتفع کوهستانی می باشد و همچنین از ارزش غذایی و خواص درمانی گسترده ای برخوردار است.

ارزش غذایی و خواص روغن کرمانشاهیروغن کرمانشاهی از کالری بسیار بالایی برخوردار است و از این رو مصرف آن برای بازگردان قوای جسمانی تحلیل رفته بیماران، زنان تازه زایمان نموده و بچه ها در حال رشد بسیار مفید است.

از مهمترین خواص روغن کرمانشاهی خاصیت ضد التهاب است. ماساژ بدن با این روغن باعث تسکین و بهبود درد مفاصل، تسکین دردهای عضلانی و استخوانی می شود و به گرم شدن بدن و استخوان ها کمک می کند.

استفاده از این روغن در تهیه غذاها به دلیل دارا بودن عناصر معدنی مورد نیاز بدن، باعث تحکیم و سلامت استخوان ها و دندان ها می شود.

کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب از خواص روغن کرمانشاهی است به شرطی که در میزان مناسب و با تحرک بدنی کافی مصرف شود.

روغن حیوانی کرمانشاهی به هضم بهتر غذا کمک می کند و در سلامت دستگاه گوارش و درمان بیماری های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو و کرون موثر است.

به طور کلی مصرف روغن کرمانشاهی باعث افزایش قوای جسمانی بدن می شود و سیستم ایمنی بدن در مبارزه با بیماری ها را تقویت می کند.

خواص روغن کرمانشاهی شباهت زیادی به خواص روغن نارگیل دارد و به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب که مستقیما از طریق کبد جذب و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می شوند، در کاهش و کنترل وزن و تولید انرژی بدن نفش بسزایی دارد.

در طب سنتی از این روغن برای تنقیه و پاکسازی روده ها استفاده می شود.

استفاده از این روغن در شادابی و شفافیت پوست موثر است.

به طورکلی روغن کرمانشاهی به دلیل اینکه از شیر تهیه می شود، بسکمک از خواص شیر و لبنیات را در خود دارا است و مصرف آن برای افرادی که به محصولات لبنی و شیر حساسیت دارند مناسب بوده و نیازهای تغذیه ای را تامین می کند.

طرز تهیه روغن کرمانشاهی در منزلدرست کردن این روغن پرخاصیت و خوشمزه در منزل بسیار ساده و سریع است و شما می توانید به راحتی آن را در کمتر از نیم ساعت آماده نموده و برای تهیه و طبخ غذا استفاده نمایید:

مواد لازمیک پیمانه کره حیوانی تازه و بدون نمک

پارچۀ نخی یا کتانی با بافت محکم برای سفت کردن روغن

طرز تهیهابتدا میزانی از کره را درون ظرف ریخته و با حرارت کم آن را ذوب کنید.

کره را آنقدر حرارت دهید تا حباب هایی بر روی سطح آن ظاهر شود. پس از مدتی می توانید مشاهده کنید که تکه های جامد آن به یک طرف ظرف چسبیده اند.

هنگامی که کره به آرامی شروع به حباب زدن کرد، شیر جامد آن به رنگ قهوه ای تبدیل خواهد شد.

پس از 8 الی 10 دقیقه که کره جوشید، در حالی که کره آب شده طلایی و براق شده، شیر جامد آن به رنگ قهوه ای تیره در می آید و به کف ظرف می رود. اکنون ظرف را از روی شعله بردارید.

مایع را از سه لایه پارچه نخی رده نموده و درون یک ظرف مقاوم در برابر حرارت بریزید.

مواد جامدِ ته نشین در پارچه را دور بریزید.

کرۀ آب شده (که در حقیقت اکنون روغن کرمانشاهی است) را در یک بطری شیشه ای نگهداری کنید. برای این کار می توانید روغن بدست آمده را در یخچال یا یک اتاق خنک، نگهداری کنید.

مضرات روغن کرمانشاهی (موارد احتیاطی و منع مصرف)هماند سایر انواع روغن های گیاهی و حیوانی، زیاده روی در مصرف روغن کرمانشاهی نیز برای سلامتی مضر است و باعث رسوب چربی در رگ ها و بروز بیماری های قلبی عروقی می شود.

از نظر متخصصان طب سنتی، مصرف روغن کرمانشاهی، برای افراد سالم و دارای مزاج سرد و مرطوب (بلغمی)، سالمندان، افراد سیگاری، اشخاصی که اضافه وزن داشته و کم تحرک هستند، مضر است و بایستی با احتیاط مصرف شود.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 16 آبان 1400 بروزرسانی: 16 آبان 1400 گردآورنده: inman.ir شناسه مطلب: 1874

به "فواید و خواص روغن کرمانشاهی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و خواص روغن کرمانشاهی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید