میانگین مصرف کود در کشور از متوسط جهانی کمتر است
به گزارش مجله اینمن، به گزارش خبرنگاران، سعید سعادت ظهر چهارشنبه در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر گفت: اولین اولویت ما سلامت محصولات کشاورزی است که در این راستا کوشش های خوبی اجرا شده است.

وی اضافه نمود: حدود 15 محصول کشاورزی در اولویت ریسک برای پایش سلامت قرار گرفتند که با توجه به اولویت بندی، هشت محصول که عمده مصرف را در جامعه دارند انتخاب شدند که طرح ارتقای سلامت این هشت محصول تدوین شد.
سعادت گفت: تامین اعتبار این بخش بر عهده سازمان برنامه بود و نشست هایی را در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور داشتیم و اعتباراتی برای این طرح در نظر گرفته شد که این اعتبارات متناسب با بزرگی طرح نبود.
وی ادامه داد: یک قسمت از اعتبارات این طرح به صورت ملی باید دیده می شد و یک قسمت هم در اعتبارات استان دیده گردد که سازمان های مدیریت استان موظف به برآورد آن شدند.
مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی بیان نمود: این طرح دو قسمت مجزا دارد که یک قسمت مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و یک بخش مربوط به وزارت بهداشت است
وی اضافه نمود: اولین بحثی که برای فراوری محصول داریم این است که به کشاورزان آموزش دهیم چون آموزش برد بیشتری نسبت به اعمال تشویقی و تنبیهی دارد . مسئولان پهنه های کشاورزی، شرکت های فعال در این زمینه برای تهیه سموم و کودهای کشاورزی و . . . در این زمینه مد نظر هستند.
سعادت با اشاره به اینکه آموزش در سطوح مختلف انجام می گردد، ادامه داد: زمانی محصول آلوده خواهد بود که در مصرف سم و کود دقت و نظر را نداشته باشیم و این محصولات در اراضی آلوده کشت می شوند.
وی اضافه نمود: شناسایی این منابع خاک به ما یاری می نماید تا در این مناطق آلوده دیگر کشتی صورت نگیرد. طرح پایش خاک های آلوده از پروژه های در دست اجرا است. معین بیشینه مجاز برای مصرف سموم و آفت کش ها از دیگر برنامه ها است.
مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به شناسایی کشاورزانی که اقدام به محصول کشاورزی گواهی شده می نمایند، گفت: در وزارت بهداشت هم تشکیل شناسنامه بهداشتی برای کشاورزانی که اقدام به فراوری این محصولات می نمایند انجام می گردد.
وی گفت: در این طرح، وزارت بهداشت علاوه بر مراکز عرضه در محل فراوری هم پایش و نمونه برداری را انجام خواهند کرد. محصولات فراوریی دارای کد شناسایی خواهد بود که قابل ردگیری خواهد بود.
سعادت ادامه داد: فروش و عرضه این محصولات نیز از مسائل مهم است. فراوری این محصولات هزینه هایی در مراحل مختلف هزینه هایی دارند که هزینه هایی اضافه بر هزینه های معمول خواهند داشت.
وی گفت: ساماندهی مراکزی برای عرضه این محصولات را در دستور کار داریم. محصولاتی که با این روند فراوری می شوند قابلیت فروش با قیمت بالاتری را داشته باشند.
مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی اضافه نمود: کوشش داریم فراوری این محصولات را در استان ها و خصوصا استان بوشهر گسترش دهیم و سال آینده این جشن را بگیریم که هر 15 محصول شامل این طرح شوند و با سلامت فراوری شوند.
وی اضافه نمود: در مصرف کود و سم مشکل خاصی در کشور نداریم. میانگین مصرف کود 101 کیلوگرم در هکتار است که در ایران 89 کیلوگرم است. در میانگین ها مسئله ای نداریم ولی نمی توانیم بد مصرفی را منکر شویم.
منبع: خبرگزاری مهر