کشمش وارد بورس شد
به گزارش مجله اینمن، خبرنگاران/خراسان رضوی مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: زیره، پسته و کشمش سه محصولی هستند که در آستانه ورود به بورس قرار گرفته بودند که از این میان با آماده سازی انبارهای استاندارد، کشمش وارد معاملات بورس کالای کشاورزی شد.

بر اساس گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، حمید جنتی اظهار کرد: کشمش اولین محصول خاص خراسان رضوی است که دارای مزیت بازرگانی و صادراتی در استان است که در قالب گواهی سپرده نسبت به ثبت محصول در بورس اقدام به وسیله بورس کالای ایران صورت پذیرفته است.
وی اضافه نمود: زیره، پسته و کشمش سه محصولی هستند که در آستانه ورود به بورس قرار گرفته بودند که از این میان با آماده سازی انبارهای استاندارد کشمش وارد معاملات بورس کالای کشاورزی شد.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان نمود: مدیران بورس کالای ایران در جلسات متعدد در استان خراسان رضوی به آموزش کشاورزان، مدیران، کارشناسان بخش کشاورزی و تجار پرداخته و اقدام به شناسایی انبارهای استاندارد نمودند.
جنتی اظهار داشت: شهرستان خلیل آباد با حجم 30 هزار تن فراوری سالانه کشمش بیشترین میزان فراوری را در سطح استان دارد، برای محصول پایه و تدوین استانداردها بهتر است مشخصات کیفی و ویژگی های ظاهر فیزیکی محصول لحاظ گردد زیرا در حال حاضر نیز صادرنمایندگان براساس ویژگی های ظاهری محصول را از کشاورزان خریداری نموده و اقدام به صادرات آن به کشورهای مقصد می نمایند.
وی اضافه نمود: طبق آمارهای منتشر شده از سازمان خواربار و کشاورزان ملل متحد (فائو) سه کشور ترکیه، آمریکا و ایران با سهم 62 درصدی از کل فراوری جهانی کشمش، فراورینمایندگان عمده این محصول محسوب می شوند.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی توضیح داد: در ایران نیز عمده فراوری در استان خراسان رضوی، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان و قزوین است که در استان خراسان رضوی نوع کشمش قلمی سبز بالاترین حجم فراوری را به خود اختصاص داده است.
جنتی گفت: میزان فراوری کشمش در کشور 590 هزارتن و در استان خراسان رضوی با 38 درصد سهم از فراوری کشور معادل با 230هزار تن است.
وی ادامه داد: صادرات این محصول در کشور حدود 130هزار تن به ارزش حدود 270 میلیون دلار است که صادرات این محصول در استان حدود سه هزار تن به ارزش حدود 3.5 میلیون دلار است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان نمود: سهم وزنی استان از صادرات کشور در این محصول حدود دو درصد و سهم ارزش استان از صادرات حدود 1.5 درصد است.
منبع: خبرگزاری ایسنا