یک ابهام بزرگ درباره مهاجم پرسپولیس
به گزارش مجله اینمن، آیا عیسی آل کثیر می تواند برای پرسپولیس به میدان برود؟ اندازه مصدومیت او چقدر است؟ واقعا رباط صلیبی این بازیکن پاره نیست؟ با رباط صلیبی پاره می توان به طور حرفه ای فوتبال بازی کرد؟ این ها سوالاتی است که این روز ها فکر علاقه مندان به تیم پرسپولیس و دوستداران فوتبال را به خود مشغول نموده است. مهاجم سرخپوشان مرکز که در جریان ملاقات با پدیده مشهد در 18 دی ماه دچار آسیب دیدگی شد، برای تشخیص مصدومیت ام آرآی گرفت تا پزشکان فوق تخصص تشخیص دقیقی درباره او بدهند. مشورت های دو جراح متخصص نتیجه ای جز پارگی رباط صلیبی این بازیکن نداشت و رسما اعلام شد او باید مورد جراحی قرار گرفته و حداقل 6 ماه دور از میادین باشد، اما خودش نظر دیگری دارد!
بدون شک هیچ کس بهتر از پزشکانی که او را مداوا می نمایند و کادر پزشکی باشگاه پرسپولیس نمی توانند در این مورد اظهارنظر نمایند. با این حال به نظر می رسد عیسی زیر بار نمی رود و از عمل جراحی امتناع می نماید. یحیی گل محمدی اعلام نموده بود درصورتی که مصدومیت آل کثیر قطعی گردد او را از فهرست تیم کنار خواهد گذاشت، اما درخواست این بازیکن باعث شد گل محمدی با ماندن او درجمع بازیکنان پرسپولیس موافقت کند. آل کثیر با نامه کتبی خود گفت هیچ مسئله ای برای تمرین و بازی کردن ندارد تا گل محمدی بازهم مانع این امر نگردد و او را که باید زیر تیغ جراحان قرار دهد در تمرینات تاکتیکی نیز قرار داده تا این گونه فشار تمرینات را با زانوی مصدوم آل کثیر امتحان کند. گل محمدی درحالی آل کثیر را در فهرست بازیکنان خود نگه داشت که آنالیز دوباره زانوی مصدوم او به وسیله جراحان پاسخی تکراری به همراه داشت و آن ها وانمود نموده بودند فشار دوباره روی پای او می تواند لطمه های جبران ناپذیری به این بازیکن وارد کند، اما اصرار های عجیب مهاجم سرخ ها و موافقت عجیب تر گل محمدی باعث شد تصمیم عیسی بالاتر از جراحان ارتوپدی قرار بگیرد.
فشار تمرین با مسابقه فرق دارد
این نگاه، اما چقدر کارشناسانه است؟ آیا باید با این بازیکن و خواسته اش کنار آمد یا ضروری است درمورد بازیکنی که از برترین های فوتبال به شمار میرود این طور غیرکارشناسانه برخورد کرد؟
کسری کاظمی، فیزیوتراپ ورزشی که اتفاقا سال ها با فوتبافهرست های لیگ برتر همکاری می نماید در این مورد به فرهیختگان می گوید: من نمی دانم دقیقا پارگی رباط پای این بازیکن در چه حدی است و اگر اطلاعات کاملی از پرونده پزشکی او داشتم می توانستم نظر قطعی دهم، ولی می توان این موضوع را از ابعاد مختلف ارزیابی کرد. اگر پارگی قطعی باشد بازیکن قادر به انجام فعالیت ورزشی نیست. علائم درد و التهاب بعد از مدتی از بین می رود و شکل ظاهری زانو به قوت خود باقی می ماند، ولی این فقط در حالت عادی ممکن است و درصورت ورزش شدید مثل فوتبال خود را نشان خواهد داد و فرد قادر به انجام فعالیت ورزشی نخواهد بود.
حال اگر این پارگی قطعی نباشد چه شرایطی برای بازیکن به وجود می آید؟ کاظمی می گوید: در رباط صلیبی درصد پارگی مهم نیست بلکه این کارایی رباط است که اهمیت دارد. آیا آن رباط کارایی لازم را برای ثبات زانو دارد یا نه؟ اگر این کارایی به اثبات برسد با هر درصدی می تواند بازی کند تا شاید جایی پاره گردد. اما اگر رباط پارگی نداشته باشد، ولی نتواند ثبات زانو را در فعالیتی مثل فوتبال که شامل چرخش و فرازوفرود است حفظ کند کیس جراحی می گردد. به همین علت ضروری است کادر پزشکی این بازیکن اظهارنظر کند. این تنها رباط صلیبی نیست که برای ما مهم است و این مصدومیت آسیب هایی به همراه دارد. آیا مینیسک، غضروف و دیگر موارد آسیب دیده است. این ها همه باید آنالیز گردد، ولی اینکه ورزشکار خودش تصمیم بگیرد عاقلانه نیست و ضروری است کادر پزشکی در این خصوص تصمیم بگیرد.
حال این سوال به وجود می آید که چطور می توان اندازه ثبات زانو را تشخیص داد؟ این فیزیوتراپ ورزشی می گوید: ورزشکار در فیزیوتراپی کوشش می نماید تا به آمادگی نسبی برسد و توان حرکتی اش افزایش پیدا کند و به شرایط خوب برگردد. حالا سطح تمرینی بالا می رود و به شرایط تمرینات آماده سازی می رسد و اگر در این مرحله مسئله ای نداشته باشد داخل زمین می رود و در زمین هم اگر مسئله ای نداشته باشد کار با توپ را آغاز می نماید. با این حال شرایط مسابقه با تمرین فرق می نماید. در چنین شرایطی بازیکن ممکن است در تمرینات خوب باشد و در اولین بازی هم خوب باشد، ولی وقتی ترسش ریخت و به زانو اعتماد کرد بی محابا بازی می نماید و آن وقت است که ممکن است زانو بی ثباتی خود را نشان دهد و آسیب بیشتری ببیند.
بازیکن نباید خودش تصمیم بگیرد
کاظمی درمورد بازیکنی که بخواهد در چنین شرایطی بازی کند پیشنهاد می دهد: من شرایط را در نظر می گیرم. هر ورزشکاری با دیگری فرق دارد. ممکن است به دو ورزشکار مشابه دو توصیه متفاوت کنم. این به اندازه تشخیص پزشک بستگی دارد؛ چراکه ممکن است یکی جراحی لازم باشد و دیگری لازم نداشته باشد. نمی توان در این مورد به صورت کلی نظر داد. این، اما همه ماجرا درمورد یک بازیکن مصدوم با شرایط عیسی آل کثیر نیست. ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که یک بازیکن را با دیگری متفاوت کند. این متخصص فیزیوتراپی ورزشی می گوید: مسائل پزشکی پیچیده است و بهتر است اظهارنظر ها از سوی کادر پزشکی باشد. پزشکانی که آنالیز های پاراکلینیکی نموده و در این مورد تخصص دارند. بعضی ورزشکاران مثال آل کثیر بازیکن تیم بزرگی هستند و حتی ممکن است گزینه تیم ملی باشند و درکل سرمایه ملی باشند، درنتیجه باید تصمیمات مشاوره ای گرفته گردد. تنها این مورد قطعی است که خود بازیکن نمی تواند در چنین مواردی تصمیم بگیرد و تصمیم باید تخصصی باشد. متاسفانه این روز ها همه درمورد مسائل پزشکی اظهارنظر می نمایند و کمترین اظهارات را از کادر پزشکی می شنویم. حتی برای رنگ ماشین به متخصص مراجعه می نمایند، ولی درمورد پزشکی گویندگان غیرمتخصص بسیارند و به بازیکن و سیستم ورزشی آسیب می زنند.
فرهیختگان
منبع: فرارو