طرز تهیه شربت ریواس
به گزارش مجله اینمن، شربت ریواس مانند ترشی ریواس، مربای ریواس، خورشت ریواس و ... با استفاده از ساقه ترش گیاه ریواس تهیه میشود. با طرز تهیه شربت ریواس آشنا شوید.

سرویس آشپزی - ریواس گیاه بومی با طبیعتی سرد است و دارای ویتامین ها و املاح معدنی گوناگونی است. برای تمامی اعضای بدن، ماده غذایی بسیار ممتازی شمرده می گردد و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد. ریواس قابض است و برای تقویت معده و کبد مفید می باشد. خوردن ریواس برای بیماران تب دار و بی اشتها مفید بوده و یرقان ، وسواس ، سستی را درمان می کند.اکنون که با خواص ریواس آشنا شدید بد نیست در خصوص طرز تهیه شربت ریواس هم بدانید.
ریواس ساقه ای ترش و آبدار و پرخاصیت دارد که از آن ها در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورشت ریواس استفاده می گردد. همچنین انواع مربای ریواس، ترشی ریواس، شربت ریواس و ... با استفاده از این گیاه تهیه می گردد. در اینجا شما را با طرز تهیه شربت ریواس آشنا می کنیم.
شربت ریواس
مواد لازم | |
ریواس | 500 گرم |
شکر | 500 گرم |
جوهر لیمو | 1 ق مرباخوری |
طرز تهیه شربت ریواس
- برای تهیه شربت ریواس ابتدا ریواس ها را کاملا با آب بشویید و با چاقو پوست آن را بکنید و مغز داخلی آن که کاملا از پوسته خارجی جدا نموده اید و مغز سفید آن را به تکه های کوچک 8-7 سانتیمتری برش بزنید.
- سپس ته قابلمه مورد نظر کمی شکر بپاشید و بعد یک لایه ریواس کف قابلمه قرار دهید.
- همینطور لایه لایه شکر و ریواس ها را داخل قابلمه قرار دهید تا ریواس ها تمام گردد.
- حدود 12 ساعت قابلمه را در دمای محیط قرار دهید تا حسابی آب بیندازد و شکر به خورد ریواس ها برود.
- بعد از 12 ساعت (شب تا صبح) قابلمه را روی اجاق قرار دهید صبر کنید تا مواد به جوش بیاید.
- یکی دو جوش که زد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.
- ریواس ها را اصلا فشار ندهید چون این کار باعث بدرنگ شدن آن ها می گردد.
- در تمام مدت در قابلمههم باید باز باشد تا مواد سرریز نگردد.
- شربت بدست آمده را دوباره بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.
- یکی دو دقیقه مانده به برداشتن از روی حرارت، جوهر لیمو را اضافه کنید.
شربت شما آماده است. این شربت در هنگام استفاده باید با آب رقیق گردد و در یخچال نگهداری گردد.
چند نکته مهم درباره تهیه شربت ریواس
- رنگ شربت ریواس مابین زرد و قهوه ای روشن است.
- این شربت را باید در یخچال نگه داشت.
- این شربت حدود 1.5 الی 2 سال ماندگاری دارد.
- جوهر لیمو برای جلوگیری از شکرک زدن است و به جای آن می توانید کمی آبلیمو اضافه کنید.
- اگر ریواسی که استفاده می کنید ترش است، نیازی به جوهر لیمو نیست.
شربت ریواس برای درمان اسهال مناسب است و به همین دلیل زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی گردد. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید.
منبع: setare.com