با چه خوراکی هایی به جنگ پیری برویم؟
به گزارش مجله اینمن، انتخاب مواد خوراکی سالم تضمین کننده عمر طولانی است اما اغلب این سوال پیش می آید که چه خوردنی ها و غذاهایی برای تحقق این هدف مناسب تر هستند؟
به گزارش ایسنا، آمارهای رسمی نشان می دهد در حال حاضر سه کشور موناکو، ژاپن و سنگاپور در دنیا از بالاترین نرخ امید به زندگی برخوردار هستند که مهم ترین فاکتور تاثیرگذار در داشتن عمر طولانی مردم این کشورها، وعده های غذایی سالم است.
بعضی از خوراکی ها نسبت به مواد غذایی دیگر مغذی تر هستند و آنالیز ها نشان می دهد این مواد غذایی تاثیر حفاظتی در برابر انواع بیماری ها دارند.
سایت مدیکال نیوز تودی در این مقاله به معرفی بعضی از این مواد خوراکی پرداخته که گنجاندن آن ها در رژیم غذایی به داشتن زندگی سالم و شاد یاری می نماید:
سویای نارس پخته شده (اِدامامِه):
سویا مملوء از ایزوفلاون نوعی فیتواستروژن است. ایزوفلاون ها به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و آنتی میکروبیال شناخته شده هستند. بنابراین، این خوراکی می تواند به تنظیم واکنش التهابی بدن یاری کند، روند فرسودگی سلولی را کند نموده، با میکروب ها مقابله نموده و از بدن در برابر بعضی انواع سرطان محافظت کند. اِدامامِه (Edamame) به سویای نارس پخته شده در داخل غلاف گفته می گردد. این نوع لوبیای پخته شده در چین، ژاپن، کُره و هاوایی به عنوان پیش غذا و مخلفات مصرف می گردد.
توفو (پنیر لوبیا):
این خوراکی محصولی از سویاست که مملوء از ایزوفلاون هاست. توفو نیز علاوه بر خواص ذکر شده منبع غنی از پروتیئن است و حاوی تمامی آمینو اسیدهای لازم است که بدن برای آمیختن پروتئین ها به آن احتیاج دارد. همچنین توفو غنی از مواد معدنی است که بدن برای برخورداری از استخوان و دندان های سالم و محکم به آن احتیاج دارد. توفو سرشار از کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم، روی و مس است.
بعضی متخصصان معتقدند مصرف توفو باعث می گردد فرد برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد و در نتیجه از زیاده روی در خوردن جلوگیری می نماید. توفو یا پنیر لوبیا، غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست می آید. این شیر دلمه بسته را با فشار به قالب های سفید نرم تبدیل می نمایند و امروزه بخشی از آشپزی کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون چین، ژاپن، کره، اندونزی، ویتنام و دیگر کشورها را تشکیل می دهد.
هویج:
این خوراکی به دلیل داشتن بتا کاروتن شناخته شده است. بتا کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل گردد. بدن به خودی خود این ویتامین را فراوری نمی نماید و به همین دلیل باید آن را از رژیم غذایی دریافت کند. همچنین بتا کاروتن، آنتی اکسیدانی است که سلول های بدن را در برابر آسیب های فرسوده شدن ناشی از رادیکال های آزاد حفظ می نماید.
مرکبات:
مرکبات شامل تعدادی از میوه ها همچون لیمو، پرتقال و گریپ فروت می گردد که اکنون در سراسر دنیا در دسترس قرار گرفته است. مصرف این نوع از میوه ها به دلیل برخورداری از سطح بالای ویتامین C و خواص آنتی اکسیدانی تاکید می گردد. همچنین از دیگر فوائد این گروه از میوه ها کاهش آسیب های ناشی از التهاب و از بین بردن عفونت هاست.
علاوه بر این، مرکبات به دلیل داشتن مواد قندی، فیبر خوراکی، پتاسیم، کلسیم، تیامین (ویتامین B1)، نیاسین (ویتامین B3)، منیزیم و مس برای سلامتی مفید هستند.
سبزیجات خانواده کلم:
از دیگر مواد خوراکی مهم می توان به سبزیجات خانواده کلم اشاره نمود. این نوع از سبزیجات سرشار از مواد مغذی همچون انواع ویتامین ها (C, E,K) و مواد معدنی از قبیل پتاسیم، کلسیم و سلنیوم هستند. همچنین کلم پیچ، کلم برگ و بروکلی به دلیل دارا بودن ویتامین K از سلامت قلب حفاظت می نماید. این گروه از سبزیجات منبع غنی از فیبر خوراکی به حساب می آیند که از نقش مهمی در تنظیم سطح قند خون و جلوگیری از جذب چربی و افزایش وزن برخوردارند.
ماهی سالمون:
نتایج مطالعات نشان می دهد مصرف گوشت به خصوص گوشت قرمز در طولانی مدت برای سلامت ضرر دارد. در این شرایط مصرف ماهی به ویژه ماهی سالمون توصیه می گردد.
ماهی سالمون سرشار از پروتیئن است و دارای مقدار بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 است که برای بینایی مفید است. همچنین امگا 3 سلامت مغز را به همراه دارد و از افت قدرت شناختی ناشی از افزایش سن جلوگیری می نماید.
همچنین ماهی سالمون از مقدار بالایی پتاسیم برخوردار است از که بروز بیماری قلبی پیشگیری می نماید.
منبع: انتخاب