جزئیات شاخص و معاملات بورس در روز دوشنبه 28 مهرماه 99
به گزارش مجله اینمن، شاخص کل بورس امروز کار خود را با ریزش 32 هزار واحدی در 30 دقیقه ابتدایی معاملات شروع کرد و با از دست دادن مقاومت یک و نیم میلیون واحدی، در محدوده یک میلیون و 480 هزار واحد ایستاده است. کاهش 2.12 درصدی شاخص کل در کنار 66 صدم درصدی شاخص هم وزن نشان می دهد حجم معاملات پایین در نماد های شرکت های کوچک به یاری آن ها آمده و مانع از کاهش قیمت پایانی آن ها شده است. در ابتدای معاملات امروز نماد های فولاد، فملی، تاپیکو، شپنا، کگل، شتران و وبملت بیشترین تاثیر را در ریزش 32 هزار واحدی شاخص کل دارند.
اعلام شرایط قرمز در تالار شیشه ای
به گزارش خبرنگاران، امروز از مجموع 306 نماد بورسی معامله شده در ساعات اولیه، 275 نماد ارزش سهام خود را از دست داده اند و تنها 31 نماد سبزرنگ هستند. از طرف دیگر در بین 220 نماد فرابورس شاهد کاهش قیمت سهام در 189 نماد و افزایش نسبی در 41 نماد هستیم. موردی که به خوبی گویای شرایط قرمز در معاملات امروز بورس است.
نقشه بازار در ابتدای معاملات روز دوشنبه 28 مهرماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)
آنالیز نقشه قرمزرنگ بازار امروز نشان می دهد گروه فلزات اساسی بیشترین حجم معاملات را در ساعات اولیه به خود اختصاص داده اند و تقریبا تمام نماد های این گروه به جز یکی دو مورد، صف فروش دارند. محصولات شیمیایی در رتبه دوم برترین گروه صنعت از نظر حجم معاملات قرار گرفته اند و آن ها هم اغلب قرمزرنگ هستند و صرفا ند نماد مثل پاکشو و قرن با رنگ سبز روی نقشه بازار ظاهر شده اند. بانکی ها یک دست صف فروش دارند. صندوق های سرمایه گذاری ETF سهامی بیش از پنج درصد ارزش واحد های خود را از دست داده اند. سرمایه گذاری ها به جر وصنا، وجامی و وسبحان فرایند نزولی در پیش گرفته اند. پالایشگاه ها یک دست صف فروش هستند گروه های بیمه ای، غذایی، ارتباطات و استخراج زغال سنگ به لطف حجم معاملات بالا در نماد های صعودی، کمی سبزرنگ هستند.
جمع نماد های شاخص ساز در فهرست صف های فروش
امروز صدر فهرست سنگین ترین صف های فروش در ساعات اولیه معاملات، در اختیار نماد های شاخص ساز است. در بین آن ها نماد خودرو بدترین شرایط را دارد. چراکه ارزش صف فروش این نماد به حدود 631 میلیارد تومان می رسد. شپنا با صف فروش 466 میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار گرفته و خساپا با صف فروش 301 میلیارد تومانی در مقام سوم ایستاده است. پشت سر آن ها نماد های وملی با صف 270 میلیارد تومانی، حکشتی با صف 244 میلیارد تومانی، وتجارت با صف 235 میلیارد تومانی و خگستر با صف 192 میلیارد تومانی به چشم می خورند.
در آن سور بازار نماد ختور مثل روز گذشته سنگین ترین صف خرید را دارد. حدود 96 میلیارد تومان سرمایه در انتظار خرید سهام ختور است. شاروم با صف 80 میلیارد تومانی در رتبه دوم و ولپارس با صف 49 میلیارد تومانی در مقام سوم قرار گرفته است. آنالیز ها نشان می دهد در ابتدای معاملات امروز تنها 41 نماد شاهد صف خرید به ارزش مجموع 590 میلیارد تومانی هستند. در حالی که این رقم کمتر از صف فروش نماد خودرو به تنهایی است. ارزش کل صف های فروش تشکیل شده در 351 نماد معاملاتی به رقمی حدود هفت هزار و 257 میلیارد تومان می رسد.
صندوق های ETF سهامی، رکوددار بازدهی منفی در بازار
امروز برای سهام اغلب شرکت ها صف فروش تشکیل شده و دست کم برای معاملات امروز فرقی بین نماد ارزنده و غیرارزنده وجود ندارد. حدود 76 درصد نماد ها در صف فروش قفل شده اند و پنج درصد ارزش سهام خود را از دست داده اند. در این بین صندوق های سرمایه گذاری سهامی ETF که محدودیت دامنه نوسان آن ها بیشتر است، بیشترین کاهش قیمت را تجربه نموده اند. در صدر آن ها صندوق آتیمس با ریزش 8.7 درصدی قیمت به چشم می خورد. دارا یکم 7.2 درصد، کاردان 6.9 درصد، آگاس 6.9 درصد، آوا 6.4 درصد، کاریس 5.6 درصد، سرو 5.5 درصد، فیروزه 5.2 درصد، افق ملت 5.1 درصد و مدیر 5.1 درصد کاهش قیمت را پشت سر گذاشته اند و در صدر فهرست بیشترین بازدهی روزانه منفی قرار دارند. قیمت واحد های بعضی از صندوق های ETF به کمتر از ارزش NAV آن ها رسیده است.
ریزش دوباره 52 هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در خاتمه معاملات امروز دوشنبه 28 مهرماه 98 با ریزش 51 هزار و 727 واحدی به رقم یک میلیون و 462 هزار و 545 واحد رسید و بار دیگر مقاومت 1.5 میلیون واحدی را از دست داد. امروز شاخص کل 3.42 درصد کاهش پیدا کرد که رقم قابل توجهی به نظر میرسد. عقب نشینی 1.41 درصدی شاخص هم وزن نشان می دهد در خیلی از نماد های کوچک قانون حجم مبنا به یاری سهامداران آمده و با توجه به کم بودن حجم معاملات، تغییر چندانی در قیمت خاتمهی سهام ایجاد نشده است. در بازار امروز نماد های فولاد، فارس، فملی، تاپیکو، شپنا، کگل و شتران بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس گذاشتند. چشم خیلی از سهامداران امروز به نماد های خودرو، شپنا و وبملت دوخته شده بود. طوری که این نماد ها در صدر فهرست نماد های پربیننده قرار دریافتد.
نقشه بازار در خاتمه معاملات روز دوشنبه 28 مهرماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)
آنالیز نقشه بازار در خاتمه معاملات امروز دوشنبه نشان می دهد حجم معاملات پایین در سهام شرکت ها، پای صندوق های سرمایه گذاری ETF را به صدر فهرست برترین گروه های صنعت رسانده است. هرچند در بین صندوق های سهامی حتی یک نماد سبزرنگ پیدا نمی گردد. محصولات شیمیایی که بعد از یک هفته نامطلوب در بازار سبزرنگ داشتند نفسی تازه می کردند، به بن بست ریزش بازار خوردند و تقریبا تمام نمادهای این گروه به جز قرن، پاکشو و شاروم قرمزرنگ هستند. فلزات اساسی و بانک ها هم یک دست صف فروش بودند. در بازار بی رونق امروز، اوراق تامین مالی مثل اخزا و اراد صندلی قابل توجهی از نظر حجم معاملات به خود اختصاص داده اند. سرمایه گذاری ها به جز وصنا، وسبحان و وجامی صف فروش بودند و پالایشگاه ها با پنج درصد کاهش قیمت روبرو شدند. بیمه ها، استخراج زغال سنگ، ارتباطات، کاشی و سرامیک تنها گروه هایی بودند که می شد در آنها نماد سبز پیدا کرد.
ارزش معاملات؛ فقط شش هزار میلیارد
معامله گران بورس امروز حدود دو میلیارد سهم، حق تقدم و اوراق مالی را در قالب 340 هزار معامله به ارزش سه هزار و 352 میلیارد تومان داد و ستد کردند. حتی با در نظر دریافت معاملات دو هزار و 900 میلیارد تومانی فرابورس، ارزش کل معاملات امروز بازار سرمایه از شش هزار و 252 میلیارد تومان فراتر نمی رود. این رقم نسبت به روز های گذشته تقریبا یک سوم شده و نشان می دهد خیلی ها علاقه ای به انجام معامله و خرید سهام در بازار اینچنینی ندارند.
ختور در تور ریزش نیافتاد
در بازار سراسر قرمزرنگ امروز، نماد ختور متعلق به شرکت رادیاتور ایران از گروه خودرو و ساخت قطعات بهترین شرایط را داشت. هم دیروز و هم امروز ختور با صف خرید روبرو شد و با وجود ریزش بازار، پنج درصد رشد کرد. ارزش صف خرید ختور تا خاتمه معاملات امروز حدود 58 میلیارد تومان بود. بنو از دیگر نماد های سبز امروز بود که با صف خرید 17 میلیارد تومانی، پنج درصد افزایش قیمت را تجربه کرد.
نبرد حقوقی ها بر سر خلیج فارس
نماد شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد فارس به عنوان بزرگترین شرکت بورسی امروز شاهد اتفاقات عجیبی بود. طوری که تخلف و فروش آبشاری یک حقوقی در دو روز متوالی باعث ابطال بخشی از معاملات سهام هلدینگ خلیج فارس شد. سعید محبی فرد معاون مالی و مالی هلدینگ خلیج فارس می گوید در شرایطی که فارس از سهام خود و زیرمجموعه ها توسط صندوق بازارگردانی حمایت می نماید و در کوشش است که آرامش را به بازار برگرداند، بعضی از حقوقی ها با فشار فروش تعادل سهم را بر هم می زنند. امروز حقوقی فارس 35 میلیون سهم به اندازه 70 درصد کل سهام عرضه شده را خریداری کرد و در طرف مقابل شاهد فروش 12 میلیون سهم توسط دیگر حقوقی ها بودیم.
خروج هزار و 200 میلیارد تومان پول از بورس
آنالیز تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در بازار نشان می دهد امروز شرکت های حقوقی رقمی حدود هزار و 205 میلیارد تومان سهام از سرمایه گذاران حقیقی خریده اند. بخش عمده این تغییر مالکیت در 30 دقیقه ابتدایی و انتهایی بازار رخ داده است. یعنی زمانی که بازارگردان ها به دنبال جلوگیری از تشکیل صف فروش یا نهایتا جمع آوری صف ها در ساعات خاتمهی بودند، اما عموما پیروز به انجام این کار نشدند. عمده خرید حقوقی ها در نماد های فولاد، فملی، فارس، شتران، واحیا، وپاسار، شبندر، وسپهر، اخابر و شپنا رخ داده است. در طرف مقابل حقوقی ها به ترتیب در نماد های کطبس، کاما، وملل، وصنا، شاروم، شوینده، کپرور، غدام، دکوثر و چدن فروشنده بودند.
پیش بینی بورس فردا سه شنبه 29 مهرماه
صف سنگین نماد های خودرویی و پالایشی کار را برای بازارگردان ها سخت نموده است. بانکی ها هم شرایط خوبی را تجربه نمی نمایند و در این روز ها چشم امید بعضی به محصولات شیمیایی و فلزات اساسی است. گروه هایی که امروز شاهد حجم معاملات بالاتر و حمایت توسط حقوقی ها بودند و می توانند اولین گروه هایی باشند که به مدار صعودی برمی گردند. از آنجایی که شاخص کل علاوه بر مقاومت روانی یک میلیون و 500 هزار واحد، خط فرایند یک میلیون و 480 هزار واحد را هم از دست داده، نقطه بازگشت بورس در هاله ای ابهام قرار گرفته و ممکن است فرایند فعلی تا رسیدن به مقاومت روانی بعدی یعنی یک میلیون و 400 هزار واحد ادامه داشته باشد.
از سوی دیگر بعضی کارشناسان نسبت به بازار فردا امیدوار هستند. حسین شیبانی، کارشناس بازار سرمایه می گوید تمایلات بازار سهام همواره به بحث های تکنیکال ارجحیت دارد و از طرفی عدم حمایت دولت و پیش رو بودن انتخابات آمریکا چشم بازار سهام را ترسانده است. به عبارتی نوعی تمایل منفی در بازار ایجاد شده و این تمایلات منفی قوت گرفته است. شیبانی درباره بازار فردا می گوید فکر می کنم نه ریزش سنگینی داریم و نه رشد زیادی و شاخص کل بازار سهام در همین حوالی یک میلیون و 400 هزار واحد نوسان داشته باشد. اما بازار فردا به احتمال زیاد با صف فروش آغاز می گردد، اما در جریان معاملات صف های فروش جمع می گردد و شاخص کل اگر هم نزولی باشد ریزش زیادی نخواهد داشت.
منبع: فرارو